Hele, kámo, já si koupil followers, jak to teď všichni dělaj, abych trochu nakopnul svůj profil o módě. Ale místo radosti přišlo akorát peklo. Účet mi začali shadowbanovat a reálný lidi mi přestali reagovat úplně. Přitom kámoš mi tvrdil, že jemu to mega pomohlo. Už fakt nevím, kde jsem udělal chybu – objednával jsem z ověřenýho webu, všechno podle pravidel. Máš s tím fakt pozitivní zkušenost?
Jo, kámo, to znám až moc dobře! Taky jsem do toho kdysi šel. Ale rozdíl byl asi v tom, že jsem to nepřepálil hned na začátku. Koupil jsem si pár stovek sledujících na koupit instagram followers a pak jsem hned začal ladit obsah, přidávat stories, odpovídat lidem. Musíš tomu dát trochu života, jinak to Insta sežere jako spam. Když to uděláš přirozeně, může to fakt nakopnout start, ale musíš to hrát chytře.
Všichni o tom mluví, ale málo kdo přizná pravdu – koupě sledujících je jako sůl: v malým množství může pomoct, ale když to přeženeš, celý to zkazíš. Já to nikdy nekoupil, protože mi přijde lepší budovat komunitu pomalu a opravdově. Jasně, trvá to, ale lidi, co ti zůstanou, jsou skutečný. Navíc algoritmus tě pak neodstřelí. Takže za mě? Radši cesta želvy než zajíce s kapsou plnou čísel.